detector.media
Наталія Данькова
11.04.2024 14:05
Нацрада винесла другий припис онлайн-медіа «Думка»
Нацрада винесла другий припис онлайн-медіа «Думка»
Видання не відокремлювало рекламу від новин.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла припис онлайн-медіа dumka.media («Думка», ФОП Шапошник О. Л.). Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 11 квітня.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, видання розміщувало рекламу в розділі новини, не відокремлюючи її від решти інформації та не даючи плашки «Реклама». Максим Онопрієнко розказав, що Нацрада пояснила власниці Олені Шапошник, як виправити це порушення.

Це вже другий припис, який отримало видання.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 березня 2024 року  Нацрада винесла припис «Думці» через невідокремлення реклами від тексту статей. Також на засіданні 7 березня 2024 року припис  Нацради отримало онлайн-медіа vsirazom.ua через розпалення ворожнечі.

Нагадаємо, згідно з законом «Про медіа», припис — це захід реагування, покликаний застерегти суб’єкта від нових порушень. Основна мета цього механізму — відійти від винятково каральної системи. Незгодний суб’єкт може подати зустрічну заяву й викласти своє бачення проблеми. Якщо Нацрада з ним погодиться, то скасує такий припис. У кожного типу суб’єктів буде свій ліміт приписів (наприклад, п’ять за рік). Після них у дію вступає наступна ланка реагування — штрафи.

У вересні Нацрада вперше винесла припис через порушення в день пам’яті, а в жовтні — «Країні ФМ». 4 грудня припис отримала Редакція міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни» з міста Лубни Полтавської області. 11 грудня приписи отримали державний канал «Рада» та  канал «Так TV» (юридична особа — ТОВ «Корона Санрайс»), а 21 грудня приписи отримали  «Радіо Магніт» (юридична особа — ТОВ «ТРК «Магніт»), «Богуслав-FM» (ТОВ «Богуславська інформаційна агенція») та «Бліц-FM» (ТОВ «Рекламно-інформаційне агентство «Бліц»). 11 січня 2024 року припис отримав канал «РАІ». 29 лютого 2024 року Нацрада винесла приписи «Правда тут Львів» та «Радіо Хуст».

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY