detector.media
Віра Крайня
09.04.2024 11:56
В Україні стартувала кампанія Ради Європи «Журналісти мають значення»
В Україні стартувала кампанія Ради Європи «Журналісти мають значення»
Її головна мета — виробити ефективні рішення для захисту представників українських медіа, які працюють в умовах підвищених ризиків, спричинених російською агресією.

В Україні розпочалася кампанія Ради Європи «Журналісти мають значення». Її ціль — поглибити в суспільстві розуміння проблем безпеки, з якими стикаються журналісти в Україні, та збільшити прихильність до захисту журналістів із боку політиків, правоохоронних органів та інших відповідальних суб'єктів. Крім того, в ході цієї кампанії будуть розроблені практичні рекомендації щодо покращення безпеки журналістів та працівників медіа.

У зв’язку з цим при Міністерстві культури та інформаційної політики створено Координаційний комітет з реалізації цієї кампанії, до складу якого ввійшла заступниця шефредакторки «Детектора медіа», голова наглядової ради Суспільного Світлана Остапа. Про це свідчить наказ міністра культури та інформаційної політики, текст якого є в розпорядженні «ДМ».

Як зазначено в наказі, ключовими завданнями Координаційного комітету з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення» в Україні буде:

Робота Координаційного комітету здійснюється на громадських засадах і до неї можуть залучатися представники МКІП, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Генеральної прокуратури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ України, представники інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, Національної спілки журналістів України, Комісії з журналістської етики, незалежні медіаексперти. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що під час обстрілу Запоріжжя отримали поранення журналістка «Укрінформу» Ольга Звонарьова та журналістка «1+1» Кіра Овес.

Також ми писали про те, що протягом 2023 року ІМІ зафіксував в Україні 150 порушень свободи слова. Майже половину з них вчинила Росія. Загалом найчастіше 2023 року право журналістів на професію порушували приватні особи, правоохоронці, органи місцевого самоврядування, судова влада, а також  представники російської церкви тощо.

Читайте також: 

Фото: IFJ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY