detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
28.03.2024 10:04
В Естонії арештували медійницю через співпрацю з російськими пропагандистськими ЗМІ
В Естонії арештували медійницю через співпрацю з російськими пропагандистськими ЗМІ
Також естонська поліція безпеки висунула Світлані Бурцевій підозру за статтею про дії проти Естонської Республіки.

Громадянка Естонії Світлана Бурцева, яка раніше працювала в російському пропагандистському інтернет-виданні Sputnik Eesti, з початку березня перебуває під вартою через співпрацю з росЗМІ. Про це повідомляє мовник ERR з посиланням на Eesti Ekspress.

Про кримінальну справу проти Бурцевої та її арешт стало відомо в середу, 27 березня, коли відбулося засідання Талліннського окружного суду, на якому адвокат Свен Сіллар вимагав звільнити пропагандистку з-під варти. 

Естонська поліція підозрює Бурцеву в порушенні міжнародних санкцій. Мешканка Таллінна писала статті і робила фотографії для пропагандистського інтернет-видання Baltnews.com, яке є частиною медіагрупи Russia Today, пов'язаної з російським урядом. 

З’ясувалось, що естонська Державна прокуратура подала клопотання про арешт Бурцевої ще 29 лютого, а Харьюський повітовий суд ухвалив рішення взяти її під варту 1 березня, щоб не допустити скоєння нею нових злочинів і можливої втечі до Росії. Після того естонська поліція безпеки висунула Бурцевій додаткову підозру — за статтею про дії проти Естонської Республіки.

За інформацією ERR, з минулого року Світлана Бурцева є членкинею проросійської партії «Koos/Разом». Окружний суд має ухвалити рішення про продовження утримання її під вартою не пізніше початку квітня. 

Нагадаємо, Європейський Союз запровадив санкції проти генерального директора RT Дмитра Кисельова і заборонив мовлення Russia Today та Sputnik через те, що Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що з 8 грудня 2022-го в Естонії припинили трансляцію російського телеканалу «Дождь».

Також ми писали про те, що в Естонії заблокували доступ до сайтів, через які можна дивитися заборонені в ЄС російські телеканали.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY