detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
28.02.2024 12:56
Художній фільм Єви Стрельнікової «Лишайся онлайн» вийде у прокат 28 березня. Дивіться офіційний трейлер
Художній фільм Єви Стрельнікової «Лишайся онлайн» вийде у прокат 28 березня. Дивіться офіційний трейлер
Стрічку створили в жанрі screenlife. Це такий формат кінооповіді, де всі події відбуваються лише на екрані комп’ютера чи іншого гаджета.

Художній фільм режисерки Єви Стрельнікової «Лишайся онлайн» вийде в український прокат 28 березня. Про це творча група картини повідомила на своїй фейсбук-сторінці, а також опублікувала офіційний трейлер.

Головна героїня, волонтерка Катя, отримує ноутбук, за допомогою якого вона може відстежувати пересування ворожих військ і передавати ці дані українським захисникам. Дівчина заходить у соціальні мережі власника ноутбука і дізнається, що той під час евакуації з Бучі втратив зв’язок зі своїм маленьким сином. Катя вирішує допомогти родині возз'єднатися, але триває повномасштабна війна, і виконати це завдання виявляється не так легко.

Як розповідала в коментарі «Детектору медіа» Алла Липовецька, одна з продюсерів фільму, ідея стрічки належить молодому українському кінематографісту Антону Степанцю, він же разом із режисеркою Євою Стрельніковою написав сценарій. Ідея виникла з їхнього відчуття захоплення героїчністю звичайних людей, які опинились в умовах повномасштабної війни. Попри те, що фільм художній, він базується на реальних історіях, про які писали у пресі, у соцмережах тощо після початку вторгнення росіян.

Стрічка «Залишайся онлайн» знята в жанрі screenlife. Це такий формат кінооповіді, де всі події  відбуваються лише на екрані комп’ютера, ноутбука чи іншого гаджета.

Головні ролі у стрічці виконали Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський, Гордій Дзюбинський, Роман Лях, Олександр Ярема, Олеся Жураківська, Євген Ковирзанов, Ірина Тамім, Катерина Кістень, Антон Скрипець.

Світова прем'єра стрічки відбулася в липні 2023 року на міжнародному кінофестивалі Fantasia в Монреалі. Там фільм здобув головний приз у конкурсній програмі дебютів.

Українська прем'єра фільму «Лишайся онлайн» пройшла в жовтні 2023 року на 52-му Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість. Тоді ж творці стрічки опублікували тизер.

Читайте також:

Продюсери стрічки «Лишайся онлайн» також повідомили, що 20% від доходів віддадуть фонду «Повернись живим» для закупівлі засобів зв’язку для наших захисників.

Фото: кадр із трейлеру фільму «Лишайся онлайн»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY