detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.02.2024 13:09
Юрчишин: Говорити про бронювання журналістів від мобілізації — радше наївно, ніж реалістично
Юрчишин: Говорити про бронювання журналістів від мобілізації — радше наївно, ніж реалістично
Голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова вважає, що це питання сьогодні не на часі.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що говорити про бронювання журналістів від мобілізації в Україні в нинішніх умовах — радше наївно, ніж реалістично. А порівнювати в цьому питанні Україну та Росію — недоречно. Про це він сказав в інтерв’ю NV.

«Є приклад країни-агресора, де всі працівники федеральних медіа заброньовані, не підлягають призову в принципі. Але Росія розглядає медіа як одну з частин пропагандистської машини, і так, фактично, всі журналісти призвані на інформаційний фронт.

В Україні трошки інша ситуація, зважаючи на те, що у нас такого рівня взаємозамінності, як в РФ, такої кількості людського активу фізично немає. Тож говорити про бронювання в існуючих умовах — я би сказав, це скоріше буде звучати наївно, ніж реалістично», — сказав Юрчишин.

Нагадаємо, нещодавно журналіст і телеведучий Орест Дрималовський в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» повідомив, що мобілізується до лав ЗСУ й іде захищати Україну.

Також до лав Збройних сил України долучились журналіст і ведучий каналу «Еспресо» Єгор Чечеринда, ведучий телеканалу «Прямий» та «Радіо Київ» Валерій Калниш,  воєнний кореспондент телеканалу «Прямий» Сергій Окішев, головний редактор «Новинарні» Дмитро Лиховій та багато інших медійників. 

Фото: фейсбук-сторінка Ярослава Юрчишина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY