detector.media
Олена Зварич
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.01.2024 13:04
Ганна Маляр: Не ми «перегріли» питання контрнаступу. Міноборони, навпаки, «гасило» цю тему
Ганна Маляр: Не ми «перегріли» питання контрнаступу. Міноборони, навпаки, «гасило» цю тему
Маляр стверджує, що ролик Міноборони про «плани люблять тишу», не натякав на контрнаступ, а закликав не обговорювати цю тему.

Колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Міністерство оборони не «розкручувало» тему українського контрнаступу навесні-влітку 2023 року, а навпаки, намагалось її «погасити». На її думку, ажіотаж довкола контрнаступу підняло очікування самого суспільства, а також українські та західні медіа. Про це Маляр сказала в інтерв’ю «Детектору медіа».

На запитання, як вона оцінює інформаційну кампанію «розкручування» контрнаступу, Маляр відповіла:

«Міністерство оборони, навпаки, гасило цю тему. [...] Перегріли не ми (Міноборони. — “ДМ”). Ми говорили про це. Навіть кілька разів міністр (Олексій Резніков. — “ДМ”) у своїх публічних коментарях зауважував, що тема надто перегріта.

Мені здається, що саме суспільство підігрівало цю тему, жило очікуванням. Ажіотаж підняли наші та західні медіа. У перші дні наступу Міністерство всіма способами відводило увагу від початку операції, бо так потрібно було військовим», — сказала Маляр.

Вона додала, що Міноборони намагалося зняти цей ажіотаж в медіа поясненнями та коментарями, а також випустило тоді кілька вірусних роликів про те, що «плани люблять тишу». На уточнювальне запитання, що, ймовірно, в тих роликах Міністерство якраз натякало про контрнаступ, Маляр відповіла заперечно.

Нагадаємо, Ганна Маляр ще у березні цього року закликала медіа не порушувати тему воєнних планів і контрнаступу української армії до результатів. 

У червні Ганна Маляр двічі заявила, що оголошення про початок контрнаступу Збройних сил України не буде, опублікувавши кілька коротких відеороликів з підписом: «Плани люблять тишу», зокрема з українськими бійцями, які закликають до тиші, з головою ГУР Кирилом Будановим, що мовчки посміхався.

Один з цих роликів згодом показали в етері кількох кабельних телеканалів в окупованому Росією Криму.

У вересні 2023-го Ганну Маляр звільнили з посади заступниці міністра оборони після відставки міністра Олексія Резнікова.

Фото: Ганна Маляр / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY