detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
20.12.2023 09:37
Генасамблея ООН засудила порушення Росією прав людини на окупованих територіях
Генасамблея ООН засудила порушення Росією прав людини на окупованих територіях
Оновлена резолюція вимагає від Росії припинити примусову депортацію та забезпечити безпечне повернення всіх українських дітей і цивільних заручників.

Генеральна асамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію, яка засуджує серйозні порушення Росією прав людини на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Міністр Дмитро Кулеба привітав ухвалення документа.

«Оновлена резолюція ГА ООН зокрема вимагає від Росії припинити примусову депортацію та забезпечити безпечне повернення всіх українських дітей і цивільних заручників. Це одні з найжахливіших злочинів, і їх необхідно припинити»,— написав міністр.

Нагадаємо, напередодні верховний комісар ООН із прав людини Фолькер Тюрк оприлюднив нові дані щодо російських воєнних злочинів в Україні. Зокрема, комісія ООН зафіксувала 142 страти цивільних осіб на окупованих територіях України з лютого 2022-го. Ще щонайменше сто цивільних загинули після того, як їх затримала російська влада.

Також ООН підтверджує понад 10 000 смертей серед цивільного населення внаслідок воєнних дій з лютого 2022 року, міни і вибухонебезпечні предмети спричинили понад 1000 жертв серед цивільного населення.

7 грудня український омбудсман Дмитро Лубінець повідомив, що на сьогодні Україна офіційно підтверджує депортацію окупантами до Росії понад 19,5 тисяч українських дітей. Загалом у полоні РФ перебувають 28 тисяч цивільних громадян України.

Читайте також:

Фото: МЗС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY