detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
22.10.2023 14:29
«20 днів у Маріуполі» номінували на приз глядацьких симпатій у конкурсі Cinema Eye Awards. За стрічку можна проголосувати
«20 днів у Маріуполі» номінували на приз глядацьких симпатій у конкурсі Cinema Eye Awards. За стрічку можна проголосувати
Режисер та воєнний кореспондент Мстислав Чернов: «Давайте зробимо так, щоб світ побачив наш фільм та не забував про Україну».

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» режисера, воєнного кореспондента й письменника Мстислава Чернова був номінований на приз глядацьких симпатій у престижному конкурсі Cinema Eye Awards. Наразі триває онлайн-голосування. Про це повідомив сам Чернов на своїй фейсбук-сторінці.

«Це як Євробачення. Тільки про документальне кіно. Будь ласка, виділіть 30 секунд, проголосуйте за посиланням нижче та поділіться з друзями. Давайте зробимо так, щоб світ побачив наш фільм та не забував про Україну», — закликав режисер. 

Віддати свій голос за стрічку можна за посиланням.

Нагадаємо, фільм «20 днів у Маріуполі» представлятиме Україну на 96-ій премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у номінації «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Світова прем’єра «20 днів у Маріуполі» відбулася на фестивалі незалежного кіно у США «Санденс»-2023, де фільм отримав Приз глядацьких симпатій.

У травні цього року творців фільму за їхню роботу нагородили Пулітцерівською премією. Режисер Мстислав Чернов здобув за стрічку «20 днів у Маріуполі» головний приз Національної конкурсної програми «Docu/Україна» та Приз глядацьких симпатій 20-го ювілейного фестивалю Docudays UA.

У липні цього року стрічка вийшла в прокат у США. 

В Україні ж покази стартували 31 серпня. Стрічка стала найкасовішим документальним фільмом українського прокату. Лише за перший вікенд прокату збори сягнули 531 551 гривень.

Читайте також: 

Фото: кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY