detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.09.2023 17:32
Стрічка «20 днів у Маріуполі» стала найкасовішим документальним фільмом українського прокату
Стрічка «20 днів у Маріуполі» стала найкасовішим документальним фільмом українського прокату
За перший вікенд прокату касові збори фільму сягнули 531 551 гривень.

За перший день українського прокату стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова про події в обложеному Росією місті в лютому–березні минулого року стала найкасовішим документальним фільмом. Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік».

Покази документальної стрічки в Україні стартували у четвер, 31 серпня. Лише за перший вікенд прокату її касові збори сягнули 531 551 гривень.

View this post on Instagram

A post shared by Arthouse Traffic (@arthousetraffic)

«Los Angeles Times назвав цей фільм "надзвичайно важливим". Глядачі, що подивились його цього вікенду у кіно, довели це. Дякуємо вам за підтримку!» — зазначила компанія «Артхаус Трафік».

24 лютого 2022 року Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою і журналісткою Василісою Степаненко приїхали у Маріуполь, де протягом 20 днів знімали руйнування, обстріли, роботу лікарів, численні жертви серед мирних мешканців. Зокрема, Чернов першим зробив відео пологового будинку, який розбомбили росіяни. Журналісти залишили Маріуполь 15 березня через гуманітарний коридор і змогли вивезти відзняті фото- і відеоматеріали, які стали основою документального фільму «20 днів у Маріуполі».

Нагадаємо, світова прем’єра «20 днів у Маріуполі» відбулася на фестивалі незалежного кіно у США «Санденс»-2023, де фільм отримав Приз глядацьких симпатій.

У травні цього року творців фільму за їхню роботу нагородили Пулітцерівською премією. Режисер Мстислав Чернов здобув за стрічку «20 днів у Маріуполі» головний приз Національної конкурсної програми «Docu/Україна» та Приз глядацьких симпатій 20-го ювілейного фестивалю Docudays UA.

У липні цього року стрічка вийшла в прокат у США.

Читайте також: 

Фото: скриншот трейлеру «20 днів у Маріуполі» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY