detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
19.08.2023 10:48
Росія заборонила в'їзд низці британських журналістів, керівників піар-компаній та прокурору МКС
Росія заборонила в'їзд низці британських журналістів, керівників піар-компаній та прокурору МКС
Країна-агресор розширили свій так званий стоп-ліст у відповідь на начебто «агресивну реалізацію Лондоном ворожого антиросійського курсу».

Міністерство закордонних справ Росії у п’ятницю, 18 серпня, заборонило в'їзд 54 громадянам Великої Британії у відповідь на так звану «агресивну реалізацію Лондоном ворожого антиросійського курсу». До санкційного переліку потрапили британські медійники, піарники та політики. Про це з посиланням на заяву на сайті російського МЗС пише «Європейська правда».

Зокрема, до так званого російського стоп-лісту внесли прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана, якого раніше росіяни оголосили в розшук, 14 кореспондентів BBC, The Guardian і The Daily Telegraph, а також чотирьох представників керівництва Інституту громадських зв'язків, Міжнародної асоціації зв'язків із громадськістю та Асоціації громадських зв'язків та комунікацій у Великій Британії.

Окрім цього, Росія ввела «санкції» проти британської міністерки культури Люсі Фрейзер, «яка активно лобіює міжнародну спортивну ізоляцію Росії», та заступниці міністра оборони Аннабель Голді, «відповідальної за постачання в Україну озброєнь, зокрема снарядів зі збідненим ураном».

В'їзд також заборонили фахівцям британської приватної військово-розвідувальної компанії Prevail Partners. 

В МЗС Росії переконують, що вони й надалі продовжуватимуть «рішучу відсіч» Британії.

Напередодні Міністерство закордонних справ Росії не продовжило візу кореспондентці Politico Єві Хартог та дало їй шість днів на те, щоб покинути країну. Хартог, яка працювала в Москві 10 років, повідомили, що таке рішення ухвалили «відповідні органи», не надавши ніякої додаткової інформації.

Також із Росії вислали кореспондентку шведського видання Dagens Nyheter і фінської газети Hufvudstadsbladet Анну-Лену Лорен після 16 років її перебування в країні.

Раніше «Детектор медіа» також повідомляв про те, що 30 березня 2023 року російська ФСБ затримала в Єкатеринбурзі журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Проти нього порушили кримінальну справу за шпигунство.

11 квітня Державний департамент США визнав журналіста WSJ Евана Гершковича «неправомірно затриманим». А в червні Московський міськсуд відхилив апеляцію щодо запобіжного заходу для обвинуваченого в шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича та залишив його в СІЗО до кінця серпня.

Фото: mid.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY