detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
03.08.2023 19:35
У Росії дівчина отримала штраф за напис на сумці про те, що смерть Путіна краще, ніж секс
У Росії дівчина отримала штраф за напис на сумці про те, що смерть Путіна краще, ніж секс
Суд ухвалив рішення про стягнення штрафу за статтею про «дискредитацію» дій російських військових в Україні.

У Краснодарі суд оштрафував 21-річну дівчину на 30 тисяч рублів через публікацію світлини сумки з написом «Sex is cool but putin's death better».

Про це повідомило російське видання «Медиазона», передає «Українська правда».

Дівчина отримала штраф за статтею про «дискредитацію» дій російських військових в Україні.

За її словами, у матеріалах справи є п'ять скриншотів з її інстаграм-сторінки зі 180 слідкувачами, серед яких фото сумки з написом «Ні війні» та аналогічного графіті, світлина стікера з написом «Мир», скриншот зі сториз та фото бавовняної сумки зі словами «Sex is cool but putin's death better» («Секс — це круто, але смерть Путіна краще»).

Нагадаємо, у березні в Росії ухвалили зміни до закону, згідно з якими за «дискредитацію» російських військових, які воюють в Україні, можна отримати вирок до 15 років ув’язнення.  Кримінальне покарання настає в разі, якщо порушника вже притягували до адміністративної відповідальності за аналогічні дії протягом одного року.

Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за «фейки про дії російських збройних сил» ще у 2022 році.

У листопаді президент Росії Володимир Путін вніс поправку до законопроєкту щодо можливості позбавлення набутого громадянства за поширення так званих «фейків» про армію та за участь у «небажаних організаціях».

Крім того, у Держдумі Росії пропонують конфісковувати на користь держави майно осіб, визнаних «іноземними агентами», за «дискредитацію» російської армії.

Фото: «Медиазона»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY