detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.07.2023 20:34
Документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» вийшла в американський прокат
Документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» вийшла в американський прокат
Раніше стрічку демонстрували в Денвері та Міннеаполісі.

У прокат у США вийшов документальний фільм «20 днів в Маріуполі» режисера Мстислава Чернова про події в обложеному Росією місті в лютому–березні минулого року.

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

«Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" вийшов в прокат у США. Фільм розповідає про напад російських окупантів на місто 24 лютого 2022 року та показує 20 днів майбутніх подій: бомбардування будинків та пологового будинку, життя людей в блокадному місті, невщухаючі обстріли тощо», — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що автор стрічки, військовий кореспондент, фотограф та відеорежисер Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою і журналісткою Василісою Степаненко стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя. 

З 25 липня фільм покажуть у Нью-Йорку, Чикаго, Лос-Анджелесі, Торонто, Сан-Франциско та інших містах Північної Америки. Раніше стрічку демонстрували в Денвері та Міннеаполісі.

Нагадаємо, світова прем’єра документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» відбулася на фестивалі незалежного кіно у США «Санденс»-2023, де фільм отримав Приз глядацьких симпатій.

У травні цього року творців фільму за їхню роботу нагородили Пулітцерівською премією.

Режисер Мстислав Чернов здобув за стрічку «20 днів у Маріуполі» головний приз Національної конкурсної програми «Docu/Україна» та Приз глядацьких симпатій 20-го ювілейного фестивалю Docudays UA.

Фото: скриншот трейлера «20 днів у Маріуполі» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY