detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.07.2023 20:39
Заперечував існування України: митрополиту УПЦ МП Павлу оголосили нову підозру
Заперечував існування України: митрополиту УПЦ МП Павлу оголосили нову підозру
Згідно з санкціями статей, йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

СБУ викрила нові факти протиправної діяльності митрополита УПЦ Московського патріархату Павла (Петра Лебедя), повідомила пресслужба відомства.

За інформацією Служби безпеки, за день до оголошення митрополитові першої підозри він дав відеоінтерв’ю одному з українських видань, у якому «заперечив існування України як суверенної держави».

Окрім того, Павло назвав російську війну проти України «громадянським конфліктом», який нібито триває з 2014 року.

Йому повідомили про нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

«Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Продовжуються слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів. Санкції статей передбачають до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петру Лебедю). За інформацією правоохоронців, він був причетний до розпалювання релігійної ворожнечі, а також виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України.

Слідчі також провели обшуки в місцях проживання та тимчасового перебування фігуранта.

Наступного дня суд призначив митрополиту УПЦ МП Павлу запобіжний захід — домашній арешт на 60 діб з використанням електронного браслета. 

Під час судового засідання прокурори подали клопотання, щоби протягом домашнього арешту він не користувався соціальними мережами та відеохостингами.

Згодом митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили запобіжний захід у виді домашнього арешту із зобов’язанням носити браслет до 1 липня. Під час судового засідання 29 травня підозрюваний заперечив зв’язки з Московським патріархатом та розпалювання релігійної ворожнечі.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY