detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
19.06.2023 18:50
Поставила лайк в «Одноклассниках»: В окупованому Криму жінку оштрафували на 45 тисяч рублів
Поставила лайк в «Одноклассниках»: В окупованому Криму жінку оштрафували на 45 тисяч рублів
Допис, який вподобала підсудна, начебто дискредитував російську армію.

У Криму окупаційний суд оштрафував на 45 тисяч рублів мешканку Красноперекопського району за те, що та поставила лайк у соціальній мережі «Одноклассники» під дописом, який начебто «дискредитує російську армію».

Про це повідомили журналісти проєкту «Крим.Реалії» з посиланням на пресслужбу підконтрольного Росії Красноперекопського районного суду. 

«За публічні дії, що дискредитують Збройні сили Російської Федерації, які проводять спеціальну військову операцію, вияви неповаги до прав і свобод інших громадян, а також до вимог суспільної моралі громадянці доведеться нести відповідальність, передбачену ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ.

У судовому засіданні правопорушниця свою провину не визнала, пояснила, що жодної інформації, яка дискредитує характер щодо ЗС РФ, вона не розміщувала на своїй сторінці, а писала "чисту правду"», йдеться в повідомленні.

Окупаційний суд не назвав імені та прізвища підсудної, а також не уточнив змісту публікації. 

Нагадаємо, у березні в Росії прийняли зміни до закону, згідно з якими за «дискредитацію» російських військових, які воюють в Україні, можна отримати вирок до 15 років ув’язнення. 

У листопаді президент Росії Володимир Путін вніс поправку до законопроєкту щодо можливості позбавлення набутого громадянства за поширення так званих «фейків» про армію та за участь у «небажаних організаціях».

Крім того, у Держдумі Росії пропонують конфісковувати на користь держави майно осіб, визнаних «іноземними агентами», за «дискредитацію» російської армії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY