detector.media
19.06.2023 13:23
КМІС: Більшість українців за оновлення складу парламенту після закінчення війни
КМІС: Більшість українців за оновлення складу парламенту після закінчення війни
Зміни президента після перемоги хочуть лише 23% опитаних.

Переважна більшість українців — 73% — виступають за оновлення центральної влади після завершення війни. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).  

Більшість респондентів — 69% — висловилися за оновлення складу Верховної Ради України, 47% опитаних хотіли б змінити уряд, 23% заявили про бажання змінити після перемоги президента.

Чи потрібно, на вашу думку, перезавантажити центральну владу – президента, уряд, Верховну Раду — після перемоги у війні? 

За словами виконавчого директора КМІС Антона Грушецького, Україна є яскравим прикладом «ефекту гуртування довкола прапора».

«Хоча підтримка дій центральної влади перед початком 2022 року поступово знижувалася, після широкомасштабного вторгнення населення розставило пріоритети, і зараз ми бачимо загалом високу підтримку зусиль влади для досягнення перемоги», — сказав Антон Грушецький.

Однак це не скасовує бажання українців оновити владу після завершення війни. Запит на оновлення парламенту й уряду — відчутний. «Ще більший запит, вочевидь, стосується оновлення суддівської та прокурорської систем, чиї показники довіри найнижчі», — зауважив керівник КМІС.

Київський міжнародний інститут соціології провів власне опитування у період з 26 травня по 5 червня 2023 року серед 1029 респондентів. Опитування не проводилося на території окупованих Росією Криму та Донбасу, а також серед громадян, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Читайте також:

Фото: rpr.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY