detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
02.06.2023 12:14
Суд арештував акції Оксани Марченко в сімох підприємствах на Одещині на 740 млн гривень
Суд арештував акції Оксани Марченко в сімох підприємствах на Одещині на 740 млн гривень
СБУ: Ці компанії мають стратегічно важливе значення в транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.

За матеріалами Служби безпеки арештовано акції ексведучої, дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко, підозрюваної у фінансуванні окупаційних військ, у семи підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області. Про це повідомляє СБУ .

Ідеться про корпоративні права в АТ «Ексімнафтопродукт», ПрАТ «Синтез Ойл», ПрАТ «Синтез Транзит», ТОВ «Укрлоудсистем», АТ «Одеснафтопродукт», ПрАТ «Чорноморський паливний термінал» і ТОВ «Альбіон Коммодітіз».

Дружина Медведчука володіла частками в цих компаніях через низку офшорних структур. Загальна вартість заблокованих активів становить майже 740 млн гривень.

Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави.

«Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря», — пишуть у спецслужбі.

Нагадаємо, раніше за матеріалами СБУ вже заарештували майно Марченко на понад 5,6 млрд грн, її «приховані» активи на понад 440 млн гривень, а також корпоративні права Марченко в Запорізькому заводі феросплавів вартістю понад 1 млрд грн.

Також у серпні минулого року суд арештував три, а згодом ще дві земельні ділянки на Львівщині з об’єктами нерухомості, якими незаконно володіла Оксана Марченко і на яких розпочалося будівництво туристичної інфраструктури. Крім того, суд повернув державі земельні ділянки на березі Дніпра, які незаконно перебували у власності Марченко. 

Оксана Марченко — колишня українська телеведуча, дружина колишнього народного депутата Віктора Медведчука, одного з лідерів забороненої проросійської партії «ОПЗЖ», підозрюваного в державній зраді та позбавленого українського громадянства, кума президента Росії Володимира Путіна.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії Марченко виїхала з України до Білорусі. Наприкінці листопада Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму.

У лютому 2023 року  СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ. 11 квітня Служба безпеки України оголосила її в розшук.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY