detector.media
18.04.2023 11:47
Мінспорту створило сторінку з іменами російських спортсменів, які підтримують війну
Мінспорту створило сторінку з іменами російських спортсменів, які підтримують війну
Наразі список нараховує 23 спортсменів і спортивних чиновників, які схвалюють російську агресію проти України.

Міністерство молоді та спорту створило окрему сторінку зі списком російських та білоруських спортсменів, які підтримують війну проти України. Відповідна сторінка з'явилася на офіційному сайті Мінмолодіспорту, повідомляє Суспільне.

Наразі список нараховує 23 спортсменів і спортивних чиновників, які схвалюють російську агресію проти України. Найбільше таких — у лижних видах спорту.

Зокрема, до списку потрапили футболіст Роман Широков, боксер Микола Валуєв, боєць Олександр Шлеменко, фігурист Євгеній Плющенко, художня гімнастка Аліна Кабаєва, шахіст Сергій Карякін. На сайті Мінспорту наводяться приклади висловлювань російських спортсменів на підтримку війни Росії проти України.

Водночас, як зазначає Суспільне, до списку не увійшли деякі атлети, які брали участь у заходах на підтримку дій російської влади. Зокрема, йдеться про Діну та Аріну Аверіних, гімнастку Вікторію Лістунову, фігуристів Євгенію Тарасову та Володимира Морозова та інших, які в березні 2022 року брали участь у концерті на честь восьмих роковин незаконної окупації Криму.

Крім того, пише Суспільне, у списку Мінмолодіспорту відсутня частина з 77 російських спортсменів, проти яких у середині квітня президент України Володимир Зеленський застосував персональні санкції.

Нагадаємо, 21 лютого уряди 34-ох країн звернулися до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) із закликом не допускати спортсменів із Росії та Білорусі на Олімпійські ігри 2024 року під нейтральними прапорами. Перед тим вони провели онлайн-зустріч, на якій з промовою перед ними виступив президент Володимир Зеленський.

9 лютого українська Незалежна медійна рада закликала журналістів усього світу не висвітлювати Олімпійські ігри 2024 року, якщо до участі в них допустять російських та білоруських спортсменів під нейтральними прапорами.

Фото ілюстративне: NurPhoto / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY