detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.04.2023 15:45
Французький суд офіційно оголосив пропагандистський канал RT France банкрутом
Французький суд офіційно оголосив пропагандистський канал RT France банкрутом
Шеф-редакторка RT Ксенія Федорова повідомила, що співробітників каналу звільнять найближчими днями.

Французький госпсуд офіційно визнав банкрутство франкомовного відділу російського пропагандистського телеканалу RT. Про це пише видання Politico з посиланням на повідомлення шеф-редакторки RT Ксенії Федорової у твіттері.

«Суд Нантерра прийняв рішення про ліквідацію RT France — ЗМІ, яке не сподобалося Еммануелю Макрону з моменту його запуску і яке було санкціоновано ЄС рік тому як запобіжний захід через конфлікт в Україна», — цитує Федорову Politico.

Вона також написала, що співробітники RT France будуть звільнені найближчими днями.

Нагадаємо, у січні пропагандистський російський телеканал RT France припинив своє існування через блокування його рахунків. Заморожування коштів ґрунтується на дев'ятому раунді санкцій ЄС проти Росії.

2 березня Євросоюз у терміновому порядку заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території у відповідь на військову агресію Росії проти України.

Також у травні в ЄС відключили ще три російські пропагандистські канали — Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta.

Однак, як пише Le Monde, RT France продовжував виробляти контент зі свого бюро в Парижі, який транслювався в африканських франкомовних країнах. Канал також залишався доступним в інтернеті, попри санкції ЄС.

Ілюстрація: politico.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY