detector.media
30.03.2023 12:08
СБУ затримала «послідовника» Стремоусова, який наводив російські ракети на Одещині
СБУ затримала «послідовника» Стремоусова, який наводив російські ракети на Одещині
СБУ: Зловмисник також «розганяв» дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

Служба безпеки України заявила про затримання агента ФСБ РФ під час контрдиверсійних заходів в Одеській області.  

За даними СБУ, зловмисником виявився місцевий «послідовник» загиблого колаборанта Кирила Стремоусова. На початку повномасштабного вторгнення агент намагався організувати в Одесі ворожу пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників.

«Для цього адміністрував декілька проросійських телеграм-каналів, де "розганяв" дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони. У подальшому агент виконував додаткові завдання свого "куратора" з ФСБ. Зокрема, збирав розвіддані про місця базування Сил оборони в регіоні. Крім того, він передавав агресору координати місцевої критичної інфраструктури, у тому числі електропідстанцій», — повідомляє СБУ.

Отриману інформацію окупанти використовували для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по українських енергообʼєктах.

СБУ повідомляє, що зловмисник був затриманий під час виконання ним розвідувального завдання. При обшуку за місцем проживання російського агента виявлено комп’ютерну техніку, флешки і документи, які підтверджують його незаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Раніше СБУ вже неодноразово повідомляла про викриття поплічників загиблого колаборанта Стремоусова. У липні 2022 року його помічницю, яка закликала відновити СРСР, засудили до 5 років ув’язнення. Також влітку 2022 року СБУ заявила про знешкодження мережі «журналістів» херсонського колаборанта.

Від 24 лютого 2022 року СБУ розслідує приблизно 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами державної зради та шпигунства. Понад 340 із них уже скерували до суду. СБУ заявляє, що з початку повномасштабного вторгнення Росії викрила понад 600 російських агентів і шпигунів. 

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY