detector.media
26.02.2023 23:35
Зеленський зустрівся з журналістами «Єдиних новин»: Що більше знають про Україну, то ближчою стає перемога
Зеленський зустрівся з журналістами «Єдиних новин»: Що більше знають про Україну, то ближчою стає перемога
Володимир Зеленський: Особливо це стосується тих частин світу, де наша дипломатія довгими десятиліттями з різних причин не була представлена.

У неділю, 26 лютого, президент України Володимир Зеленський зустрівся з журналістами, редакторами та продюсерами телевізійного марафону «Єдині новини».

Онлайн-зустріч була приурочена до річниці запуску марафону, за словами президента, вона була «дуже змістовною». 

Зокрема, Зеленський обговорив з медійниками посилення інформаційної роботи держави.

«Особливо це стосується тих частин світу, де наша дипломатія довгими десятиліттями з різних причин не була представлена. І зараз ми маємо зробити так, щоб інформаційно й дипломатично ми були максимально потужними. Щоб позиція України була абсолютно зрозумілою в усіх частинах світу. Це важливо в нашій роботі із забезпечення деокупації території, наших активних дій, які ми плануємо. Що більше знають про Україну, що більше розуміють Україну, то більше підтримують Україну. І то ближчою стає наша перемога», —  цитує Зеленського Офіс президента.

Президент подякував журналістам «Єдиних новин», назвавши марафон «фундаментом нашого національного єднання».

«Дуже важливо, що Росії не вдалося закрити інформаційно наших людей і нашу землю на тій частині України, де поки що є триколор терористів. Ми маємо зробити — і зробимо все, щоб доступ наших людей до правдивої інформації ставав більшим», — каже президент.

24 лютого 2022 року, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини».  Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

Після виходу Ріната Ахметова з медіабізнесу «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону.

З листопада 2022 року до виробництва марафону долучився канал «Ми — Україна». Генеральний продюсер каналу Юрій Сугак заявив, що канал належить «виключно журналістам, колишнім працівникам "Медіа Групи Україна"» і фінансується за рахунок внесків засновників — представників колективу.

Читайте також: 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що спільний телемарафон «Єдині новини» на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Росією.  Ткаченко не бачить перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», бо в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, що ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» на телебаченні й давати глядачам вибір.

Моніторинги телемарафону «Єдині новини» медіаменеджера Ігоря Куляса читайте за посиланням.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY