detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
22.01.2023 10:05
Франкомовний кремлівський телеканал RT France припиняє мовлення
Франкомовний кремлівський телеканал RT France припиняє мовлення
Франція заморозила кошти телеканалу.

Пропагандистський російський телеканал RT France припиняє своє існування через блокування його рахунків. Про це повідомив французький канал BFMTV з посилання на заяву шеф-редакторки RT Ксєнії Федорової, пише «Європейська правда». 

«Після п’яти років зусиль влада добилася свого — закриття RT France (...) Головне управління казначейства вирішило заморозити банківські рахунки RT France, що унеможливлює продовження нашої роботи», — сказала Федорова. 

Напередодні французьке видання Le Monde повідомило, що Франція заморозила кошти кремлівського пропагандистського каналу RT France. Заморожування ґрунтується на дев'ятому раунді санкцій ЄС проти Росії.

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз у терміновому порядку заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території у відповідь на військову агресію Росії проти України.

Також у травні в ЄС відключили ще три російські пропагандистські канали — Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta.

Однак, як пише Le Monde, RT France продовжував виробляти контент зі свого бюро в Парижі, який транслювався в африканських франкомовних країнах. Канал також залишався доступним в інтернеті, попри санкції ЄС.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY