detector.media
17.01.2023 15:35
«Інтерньюз-Україна»: Медіапроєкт UkraineWorld не має нічого спільного з каналом Ukraine World News
«Інтерньюз-Україна»: Медіапроєкт UkraineWorld не має нічого спільного з каналом Ukraine World News
«Інтерньюз-Україна»: Ми засуджуємо спроби використати бренд авторитетного й популярного серед міжнародної спільноти медіапроєкту.

ГО «Інтерньюз-Україна» заявила, що запущений у 2014 році медіапроєкт UkraineWorld не має нічого спільного з новим каналом Ukraine World News бізнесмена Віталія Кропачова.

«Інтерньюз-Україна» заявила, що «засуджує спроби використати бренд авторитетного й популярного серед міжнародної спільноти медіапроєкту».

«У січні 2023-го в інфопросторі з'явилося нове медіа Ukraine World News. До його команди входять колишні працівники закритих проросійських каналів України, пов’язаних з Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком: NewsOne, ZIK і "112 Україна". ГО "Інтерньюз-Україна", яка запустила UkraineWorld.org у 2014-му, засуджує спроби використати бренд авторитетного й популярного серед міжнародної спільноти медіапроєкту. Вкотре наголошуємо: проросійським медіа не місце в Україні!», — говориться у заяві «Інтерньюз-Україна».

Про запуск нового каналу Ukraine World News стало відомо у січні 2023 року.  Власник каналу — бізнесмен Віталій Кропачов, який має вугільний, газовий, машинобудівний та інші бізнеси. У 2019 році він купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка. Згодом  компанію «Ера продакшн», а влітку  2022 року став власником ліцензії на цифрове мовлення 4 каналу. 

До запуску Ukrainе World News причетний також медіаменеджер і власник радіо «П’ятниця» Денис Козлітін. У грудні 2021 року він продав Кропачову компанію «Ера продакшн». «Детектор медіа» запитав Козлітіна про співпрацю з Кропачовим і його власний медіабізнес, докладніше читайте за посиланням.

Старт нового телеканалу Ukraine World News був запланований на 22 січня, однак тепер відкладається, — мовник вийде в цифровий ефір вже після переоформлення ліцензії та логотипу.  З 1 лютого канал планує долучитись до трансляції спільного марафону під логотипом «Так TV».

Ukraine World News планує створювати різні формати, включно з токшоу та стендап-шоу.  Головним редактором  каналу став Сергій Харченко, директором — Тетяна Дємєнєва. 

Серед співробітників каналу Ukraine World News  — здебільшого ведучі та менеджери, які працювали на каналах «Інтер», Live.Network, «112 Україна», NewsOne. 

Графіка: Internews Ukraine/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY