detector.media
14.12.2022 12:39
СБУ проводить обшуки в монастирях і храмах УПЦ МП у девʼяти областях (ФОТО)
СБУ проводить обшуки в монастирях і храмах УПЦ МП у девʼяти областях (ФОТО)
Слідчі перевіряють дані про використання соборів для переховування громадян РФ та зберігання заборонених предметів.

Співробітники Служби безпеки України 14 грудня перевіряють обʼєкти УПЦ МП у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, йдеться про:

Безпекову роботу проводять для того, щоб завадити використанню соборів як осередків «русского мира» та убезпечити населення від провокацій і терористичних актів. 

Також слідчі перевіряють дані про використання приміщень Української православної церкви Московського патріархату для переховування громадян РФ, зберігання заборонених предметів тощо.

Нагадаємо, 11 грудня сім священників УПЦ МП потрапили під санкції Ради національної безпеки й оборони. Раніше президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 представників церкви.

9 грудня парламентський комітет підтримав законопроєкт щодо заборони в Україні УПЦ МП. У пояснювальній записці до документу зазначають, що дії російської церкви «мають не релігійний, а політичний характер».

Останніми тижнями СБУ проводить обшуки на об’єктах УПЦ МП по всій Україні.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY