detector.media
28.10.2022 13:08
Кореспондентці окупаційного каналу «Мариуполь 24» оголосили підозру
Кореспондентці окупаційного каналу «Мариуполь 24» оголосили підозру
Служба безпеки України підозрює в колабораціонізмі 22-річну уродженку Маріуполя Ірину Єфремову.

Як ідеться у тексті підозри, яку цитує «Судовий репортер», у вересні 2022-го окупаційна адміністрація Маріуполя вирішила запустити пропагандистський канал «Мариуполь 24», щоб маніпулювати містянами в інтересах Росії. Медіа вже має свої сторінки в YouTube і Rutube.

За версією слідства, Єфремова добровільно погодилась працювати кореспонденткою телеканалу «TV7 Маріуполь».

У підозрі є посилання на 12 відеосюжетів, які вийшли протягом березня. Наприклад, «Храбрые женщины Мариуполя», «Парад для одного ветерана», «Выставка моделей военной техники в МГУ» тощо.

За інформацією місцевих ЗМІ, до окупації дівчина працювала журналістом місцевого телеканалу.

За інформаційну діяльність у співпраці з державою агресором (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) Єфемовій загрожує від 10 до 12 років ув‘язнення із забороною займатися певною діяльністю на 10-15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що, як повідомляв «Детектор медіа», створювати місцевий пропагандистський телеканал заходилися «фахівці» з окупованого Донецька. Їм на допомогу під'їхали «колеги» із Санкт-Петербурга, зокрема генеральний директор телеканалу «Санкт-Петербург» Олександр Малькевич, який нещодавно очолив кафедру журналістики в захопленому Херсоні.

Також раніше у Маріуполі про заочну підозру оголосили Андрію Кіору. Про це з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах повідомляє сайт «0629».

Трагедія зруйнованого й окупованого росіянами Маріуполя знайшла відбиток у творах українських митців: фільм «Маріуполь. Невтрачена надія» покажуть у 40 містах світу, подібних до Маріуполя, діти з окупованих територій створюють короткометражну стрічку про Маріуполь, а журналістка Надія Сухорукова випустить книгу-щоденник з Маріуполя.

Фото: Reuters

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY