detector.media
09.10.2022 12:22
Білорусь заявила, що Україна «готує удар». В МЗС України вважають це провокацією
Білорусь заявила, що Україна «готує удар». В МЗС України вважають це провокацією
Ввечері 8 жовтня до МЗС Білорусі запросили посла України в Мінську Ігоря Кизиму та вручили йому дипломатичну ноту.

Влада Білорусі стверджує, що Україна нібито планує нанесення удару по території Білорусі. По це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, яке спростовує цю інформацію.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інcинуації білоруського режиму, — йдеться в заяві МЗС України. — Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану Російської Федерації із здійснення провокації та подальшого звинувачення України. Закликаємо білоруський народ не піддаватися на провокації».

Як підкреслили в Міністерстві закордонних спав, Україна ніколи не зазіхала на чужі території. «Влада в Білорусі має перестати виконувати забаганки Кремля та негайно припинити надавати підтримку Росії в здійсненні її агресії проти України», — наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко нарікав, що його Адміністрація «трохи не витягує» інформаційну війну.

З 2020 року через репресії режиму Лукашенка з Білорусі виїхали понад 400 журналістів. Також у країні визнані екстремістськими та заборонені фактично всі непровладні медіа та правозахисні організації, а десятки медійників знаходяться під арештом або у в'язниці. Зокрема, колишню працівницю «БелТА» Інну Можченко засудили до трьох років колонії, власника ютуб-каналу «Третій регіон Білорусь» Олега Коновалова засудили до п'яти років колонії, журналіста Дениса Івашина — до 13 років колонії, журналістку каналу «Белсат» Катерину Андрєєву — до восьми років позбавлення волі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY