detector.media
02.10.2022 10:08
В обміні полонених брав участь Абрамович — WP
В обміні полонених брав участь Абрамович — WP
Ще одним посередником, за даними джерел видання, був наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

Обмін полонених відбувся за участі представників Росії та Саудівської Аравії. Про це пише The Washington Post із посиланням на джерела.

Як ідеться у публікації, російський олігарх Роман Абрамович місяцями вів переговори з директором ФСБ Олександром Бортніковим і керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Також Абрамович організував зустрічі з Бортніковим і наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Як пишуть журналісти WP, Абрамович хоче поліпшити свій імідж на Заході. Він перебуває під санкціями. Подібна мета і в офіційного Ер-Ріяду, що несе репутаційні втрати після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Нагадаємо, з питань обміну полонених до посла РФ звертався Папа Римський Франциск. Перед цим до нього завітали представники України.

21 вересня в результаті обміну Україна повернула з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ. Серед них — 108 бійців «Азова», зокрема пресофіцер Дмитро Козацький. В обмін довелося видати Росії народного депутата Віктора Медведчука, на чому наполягала ФСБ РФ. Як повідомив після обміну генеральний прокурор України Андрій Костін, досудове розслідування щодо Медведчука завершене, а його свідчення задокументовані.

Фото: сайт «Динамо-Київ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY