detector.media
03.09.2022 13:13
Мартинова, Гордона, Лойка, Медведєва, Макаревича у Росії оголосили «іноагентами»
Мартинова, Гордона, Лойка, Медведєва, Макаревича у Росії оголосили «іноагентами»
Режим Путіна продовжує репресії проти тих, хто наважується говорити правду про нього.

До реєстру фізичних осіб-«іноземних агентів» у Росії включили засновника українського видання «Гордон», журналіста Дмитра Гордона, а також деяких російських медійників та ЗМІ. Про це повідомляється на сайті Мін’юсту РФ.

До переліку ЗМІ-«іноагентів» увійшли редактор «Новой газеты» Кирило Мартинов, журналісти Сергій Лойко та Кирило Федоров, політолог та публіцист Сергій Медведєв. Останній співпрацює з російською службою «Радіо Свобода» як ведучий циклу програм «Археологія». Є в цьому списку й ТОВ «Новости», юридична особа красноярської телекомпанії ТВК, що позиціонує себе як «одна з небагатьох незалежних регіональних телекомпаній, що залишилися в Росії».

До переліку фізичних осіб-«іноагентів» додали музиканта Андрія Макаревича, російську журналістку Катерину Гордєєву. У повідомленні Мін’юсту стверджується, що ці особи ведуть політичну діяльність, отримуючи фінансування з України.

Нагадаємо, російський закон про «іноагентів» — репресивний інструмент, який режим Путіна використовує для боротьби з незалежними медіа. Внесеним у список доводиться дотримуватись жорстких правил маркування свого контенту та фінансової звітності, за найменше недотримання яких – штраф.

Як повідомляв «Детектор медіа», у липні 2022 року Басманний суд Москви заочно заарештував Дмитра Гордона. Перед цим Слідчий комітет РФ порушив «кримінальну справу» проти Гордона за трьома статтями. Зокрема, журналіста звинувачували у нібито публічних закликах до розв'язування війни, розпалюванні ненависті за національною ознакою та публічному поширенні буцімто неправдивої інформації про дії російських силовиків.

Фото: з онлайн-трансляції Андрія Макаревича

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY