detector.media
01.09.2022 10:15
Данілов: Після арешту Медведчука була просто шалена деморалізація російської агентури в Україні
Данілов: Після арешту Медведчука була просто шалена деморалізація російської агентури в Україні
Данілов заявив, що також є багато питань до депутатів цього й попередніх скликань, мерів та інших посадовців, «прізвища яких були в усіх на екранах». Цю інформацію суспільству представлять пізніше, сказав секретар РНБО.

Після арешту нардепа Віктора Медведчука була «просто шалена» деморалізація російської агентури в Україні. Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав в інтерв'ю Наталі Мосейчук.

«Коли хтось закидає, що ми не готувались до війни… Одну з головних фігур представників РФ публічних відправити під арешт, надягнути на нього, хай електронні, умовні кайданки, – це не підготовка? Після цього деморалізація всієї цієї агентури була просто шалена. Вони просто були тут всі в шоці: як, самого Медведчука?! Це ж недоторканна людина, це ж кум Путіна! Як таке взагалі можливо було?» – сказав Данілов.

На його думку, якби Медведчука не заарештували після втечі з-під домашнього арешту, це мало б дуже погані наслідки.

Данілов додав, що також є багато питань до депутатів цього та попередніх скликань, мерів та інших посадовців, «прізвища яких були в усіх на екранах». Цю інформацію суспільству представлять пізніше, запевнив секретар РНБО.

Разом із цим Данілов назвав Нестора Шуфрича та Юрія Бойка, представників забороненої в Україні проросійської партії «Опозиційна платформа — за життя», «заручниками свого вибору». За словами Данілова, вони будуть відповідати за законом за те, що після початку повномасштабного вторгнення РФ стали на бік росіян.

Читайте також: 

Підозрюваний у державній зраді нардеп Віктор Медведчук наразі перебуває під арештом без права внесення застави.

Нагадаємо, 24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилась від цього.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY