detector.media
07.08.2022 19:15
У Білорусі заблокували доступ до сайту «Польського радіо»
У Білорусі заблокували доступ до сайту «Польського радіо»
Міжнародне радіомовлення залишається поза цензурую.

Влада Лукашенка обмежила доступ до порталу Polskieradio.pl, повідомляє білоруська служба «Польського радіо».

Після того, як наприкінці липня у Білорусі було визнано сайт «екстремістським», доступ до нього зберігався майже тиждень.

«Режим Лукашенка активно бореться з незалежними ЗМІ, особливо в останні два роки, блокуючи доступ до сайтів, визнаючи їх екстремістськими, перешкоджаючи друку та розповсюдженню газет», — йдеться в коментарі журналістів «Польського радіо».

Сайт Польського радіо доступний через VPN.

«Польське радіо» є найбільшим суспільним радіомовником у Польщі. Окрім іншого контенту, транслює п’ять національних програм – «Єдинку», «Двійку», «Трійку», «Польське радіо 24» та «Польське радіо для іноземців», а через інтернет, мобільні додатки та в системі DAB+ транслює: «Четвірку», «Польське радіо для дітей», «Польське радіо Шопен» та «Польське радіо для водіїв».

Портал Polskieradio.pl щодня публікує новини Польщі та світу, спеціальні репортажі та інші матеріали.

Нагадаємо, у Білорусі тривають розправи над журналістами і утиски свободи слова.

На 15 серпня призначено суд над журналістом та політв'язнем Денисом Івашиним. Його затримали співробітники КДБ 12 березня 2021 року, за ґратами він перебуває вже понад 500 днів. Затримання відбулося після того, як Івашин опублікував журналістське розслідування про українських «беркутівців», котрі після Революції гідності переїхали до Білорусі і працевлаштувалися там до силових структур. Матеріал базувався на інформації із відкритих джерел.

3 серпня рішенням суду у Гомелі журналістці «Белсату» та польського TVP Ірині Славніковій призначено  до п'яти років колонії. Славнікову  визнали винною за двома статтями Кримінального кодексу, зокрема, в «організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь у них» та  у «створенні екстремістського формування, або участь у ньому». Суд проходив у закритому режимі.

Ілюстрація: Muzeum Polskie w Rapperswilu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY