detector.media
02.02.2022 12:53
Зеленський підтримав виключення Трухіна зі «Слуги народу»: «Це питання справедливості»
Зеленський підтримав виключення Трухіна зі «Слуги народу»: «Це питання справедливості»
Володимир Зеленський: «Я очікував саме на таку реакцію правоохоронних органів і партії».

Президент України Володимир Зеленський назвав справедливим виключення нардепа Олександра Трухіна з партії «Слуга народу» після розслідування УП про резонансну ДТП за участю нардепа.

Президент прокоментував справу Трухіна 2 лютого під час пресконференції з прем’єром Нідерландів Марком Рютте у Києві.

«Я повністю підтримую реакцію Давида Арахамії і реакцію партії "Слуга народу", я думаю, всі одноголосно підтримують рішення виключити пана Трухіна із партії "Слуга народу". Це питання справедливості. Вважаю, що депутати, чиновники, будь-яка людина, всі повинні бути рівними перед законом, всі повинні відповідати, і всі будуть відповідати…Ти депутат, ти є прикладом і маєш нести особливу відповідальність. Я очікував саме на таку реакція правоохоронних органів і партії», – сказав президент.

2 лютого 2022 року нардепа Трухіна виключили з партії «Слуга народу», відповідне рішення ухвалила голова партії Олена Шуляк.

Рішення про виключення Трухіна ухвалено після публікації розслідування УП про резонансну ДТП за участю нардепа у серпні 2021 року.

В матеріалі опубліковані відеодокази того, що нардеп просив правоохоронців відпустити його та пропонував гроші. При цьому він та пасажири його автівки, на думку поліцейських, мали ознаки алкогольного сп'яніння.

ДБР заявило, що у справі Трухіна досі не було відеодоказів, які опублікували журналісти «Української правди».

2 лютого Офіс генпрокурора відкрив проти Трухіна кримінальне провадження в межах розслідування спроби нардепа дати хабара правоохоронцям.

Аварія за участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих був голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом, новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявив, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY