detector.media
26.01.2022 11:37
ДБР викликало Порошенка до слідчого на 31 січня
ДБР викликало Порошенка до слідчого на 31 січня
У Бюро також заявили, що нардеп здав закордонні паспорти «вже після публічного висвітлення факту ігнорування ним рішення суду».

Державне бюро розслідувань повідомило, що народного депутата і п'ятого президента України Петра Порошенка чекають у слідчого 31 січня об 11:00.

Також у ДБР закликали Порошенка «припинити маніпулювати суспільною думкою та нарешті почати виконувати рішення суду щодо обрання йому запобіжного заходу».

У Бюро заявили, що нардеп за рішенням суду про запобіжний захід мав здати свої закордонні паспорти, але зробив це нібито «вже після публічного висвітлення факту ігнорування ним рішення суду».

Також у ДБР пригадали Порошенку, що його викликали до слідчого 24 січня, але він пішов за кілька хвилин, не дочекавшись слідчого.

20 грудня 2021 року Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення суду, як і сторона захисту. Прокурори в суді просили арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд грн.  

Київський апеляційний суд 28 січня розгляне апеляційні скарги на запобіжний захід Порошенку.

Фото з фейсбук-сторінки Петра Порошенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY