detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
29.12.2021 12:22
SES призупинив трансляцію каналів Шуфрича Першого незалежного та UkrLive
SES призупинив трансляцію каналів Шуфрича Першого незалежного та UkrLive
Це сталось одразу після впровадження санкцій.

28 грудня компанія SES призупинила трансляцію каналів Перший незалежний та UkrLive. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі SES в Україні.

«Вчора ввечері ми призупинили трансляцію наведених нижче телеканалів у зв'язку із запровадженням санкцій. Компанія SES діє в рамках закону та виконує законні вимоги. На час дії санкцій трансляцію каналів буде призупинено», – повідомили у компанії.

Нагадаємо, 28 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти компаній-власників Першого незалежного та UkrLive.

Санкції строком на п’ять років запроваджені проти ТОВ «Медіахолдинг Новини», створеного співробітниками закритих каналів Медведчука, ТОВ «Тайм Медіа» та ТОВ «Телепростір». Компанії пов’язані з нардепами  Нестором Шуфричем та Тарасом Козаком.

На каналах вважають санкції тиском та «спробою придушити будь-яку альтернативну думку», а також зазначають, що рішення РНБО було ухвалено вже за кілька тижнів після відновлення мовлення Першого незалежного на супутнику. 9 листопада Господарський суд Києва задовольнив позов про незаконність відключення телеканалу Перший незалежний і дозволив відновити супутникове мовлення каналу.

Поновлення мовлення відбулось у грудні 2021 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY