detector.media
16.12.2021 10:21
«Слідство.Інфо» опублікувало розслідування про Гогілашвілі: секретний будинок, українська розвідка і російський паспорт (ВІДЕО)
«Слідство.Інфо» опублікувало розслідування про Гогілашвілі: секретний будинок, українська розвідка і російський паспорт (ВІДЕО)
«Слідство.Інфо»: В одному будинку з Гогілашвілі може проживати керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов.

У четвер, 16 грудня, «Слідство.Інфо» опублікувало розслідування «Дружочки» про колишнього заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі, якого уряд звільнив після скандалу на блокпості у Донецькій області.

У розслідуванні йдеться, що Гогілашвілі та його дружина, помічниця президента Марія Левченко, мешкають в приватному будинку під Києвом, який належить родині бізнесменів, компанії з орбіти яких фігурують у десятках проваджень щодо схем ухилення від сплати податків. На думку журналістів, такий звʼязок може містити потенційний конфлікт інтересів.

Також розслідувачі припускають, що в одному будинку з Гогілашвілі може проживати керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов. Журналісти нагадують, що Гогілашвілі може мати російський паспорт.

«Такі зв’язки можуть становити загрозу для національної безпеки України», – припускає «Слідство.Інфо».

За даними журналістів «Слідство.Інфо», Гогілашвілі вже після звільнення з посади використовує «номери прикриття» на своєму приватному автомобілі, що суперечить закону. Також номерами прикриття користується його дружина Марія Левченко.

11 грудня 2021 року у мережі з'явилось відео, де Гогілашвілі на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область свариться та погрожує поліцейським, які вимагали в нього документи на перевірку.

Після резонансного відео на блокпості «Українська правда» опублікувала новий відеозапис вже іншого інциденту з Гогілашвілі.

24 листопада автомобіль Гогілашвілі у Києві зупинили патрульні поліцейські, аби перевірити документи. Це розлютило посадовця і він почав хамити та ображати правоохоронців, запитуючи, чому вони «не впізнали начальство».

Водночас поліцейські спокійно намагалися пояснити, що лише виконують свою роботу.

13 грудня Кабмін звільнив Гогілашвілі з посади заступника голови МВС за власним бажанням.

За даними головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова, в Україну Гогілашвілі переїхав на початку 2010-х років, до цього він жив у Росії, де працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. 

Скріншот відео: «Слідство.Інфо»/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY