detector.media
08.12.2021 19:51
НАЗК виявило в декларації Медведчука недостовірні відомості на рекордні 73 мільйони гривень
НАЗК виявило в декларації Медведчука недостовірні відомості на рекордні 73 мільйони гривень
Медведчук не вказав вартість своєї земельної ділянки та маєтку на ній у Києві, «забув» про землю в окупованому Криму, право на яку має його дружина, а ще не надав інформацію про вартість десяти своїх автомобілів.

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) виявило в декларації нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука недостовірні відомості на 73 мільйони гривень. Це рекордна сума неправдивих відомостей, яку НАЗК виявило під час повної перевірки декларацій посадовців у цьому році.

Нардеп не вказав, скільки коштує його земельна ділянка площею понад 6 га у Києві, а також розміщений на ній маєток на 2,9 тисячі квадратів. Перевірка встановила, що земля коштує 29 мільйонів гривень, а будівлі на ній — 16 мільйонів.

Також він не надав відомостей про землю в окупованому Криму, право користування якою має його дружина.

У декларації відсутні відомості про вартість десяти автомобілів, чотири з яких належать Медведчуку (перші чотири – у списку нижче), а шість – його дружині:

У НАЗК вказали, що відправили результати перевірки до Офісу генерального прокурора. За недостовірне декларування на суму понад 4,5 мільйони гривень суд може призначити таку відповідальність:

Нагадаємо, що 8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

Зазначимо, 11 травня 2021 року пані генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку. Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування справ Медведчука та  Козака і направив справи до суду.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY