detector.media
28.11.2021 16:30
Звільнили охоронців, які не збили дрон журналістів-розслідувачів над держрезиденцією – Ткач
Звільнили охоронців, які не збили дрон журналістів-розслідувачів над держрезиденцією – Ткач
Журналісти вважають, що державні службовці використали відомчі гвинтокрили у приватних цілях – у ті дні Єрмак, за їхньою версією, святкував свій день народження в резиденції «Синьогора».

Журналіст «Української правди» Михайло Ткач розповів, посилаючись на власні джерела, що з Управління державної охорони (УДО) звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів-розслідувачів над державною резиденцією «Синьогора» у карпатському селі Гута.

Журналісти припускають, що держслужбовці використали відомчі гвинтокрили у приватних цілях. На думку Ткача, ця історія ще матиме продовження: в УДО шукають джерела журналіста. 

«Я знаю, що звільнили співробітників УДО, які не збили наш дрон, коли ми злітали над "Синьогорою", над цією державною дачею – про що президент казав, що ми порушили закон. Вони мали його збити, але не ввімкнули якісь радари, не помітили й не збили», – розповів він. 

За словами Ткача, дрону достатньо було злетіти і показати майданчик, на який сіли гвинтокрили ДСНС. Він розповів, що співробітники УДО підійшли до журналістів і заборонили знімати, але дрон встиг злетіти.

Нагадаємо, що Зеленський підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС для перельотів у «Гуту» в період з 19 по 22 листопада. Туди він літав разом з Єрмаком. Вже у неділю, 21 листопада, президент полетів до Києва, де взяв участь у заходах до Дня свободи та гідності, а потім полетів назад. Зеленський запевнив, що мав на це право і «це законно».

24 листопада «Українська правда» оприлюднила розслідування, в якому з посиланням на джерела повідомила про гучне святкування ювілею Єрмака в державній резиденції «Гута».

За даними видання, святкування тривали впродовж кількох днів, а серед гостей помітили бізнесмена з оточення Ігоря Коломойського Тимура Міндіча і заступника керівника ОП Олега Татарова. Для транспортування гостей, згідно з розслідуванням, залучили гелікоптери ДСНС.

Офіс президента заперечив дані журналістів «Української правди». Єрмак також запевнив, що не святкував ювілей у «Гуті» 21 листопада, але підтвердив, що був у цій резиденції 19-20 листопада.

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа».

Фото: скриншот з відео Ткача

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY