detector.media
01.04.2021 20:40
Суд віправив під домашній арешт вже шостого активіста, який брав участь у мітингу за Стерненка під ОПУ
Суд віправив під домашній арешт вже шостого активіста, який брав участь у мітингу за Стерненка під ОПУ
Філімонова зобов'язали здати закордонний паспорт і на першу вимогу прибути до слідчого.

Печерський суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт організатора акції біля Офісу президента 20 березня Сергія Філімонова. Його підозрюють у хуліганстві. Про це пише видання «Ґрати».

Суддя також зобов'язала Філімонова здати закордонний паспорт і на першу вимогу прибути до слідчого.

Фігуранта підозрюють за ч. 4 ст. 296 ККУ - хуліганство із застосуванням зброї або «іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень». Таким предметом слідство вважає фаєр, який був у Сергія Філімонова. Сам активіст заперечує свою провину.

«Я в будівлю не кидав фаєр, двері не псував, вікна не бив і хуліганських мотивів у мене не було», – заявив підозрюваний.

Адвокат підозрюваного Масі Найєм наполягав, що підозра на адресу Філомонова є необгрунтованою. За його словами, підозрюваний не заподіяв нікому шкоди. Крім того, слідство не встановило точний час і місце вчинення дій, які інкриміннують Сергію Філімонову.

За словами адвоката Іллі Воробйова, єдиний доказ у справі – допит двох поліцейських і два протоколи впізнання тими поліцейськими «якихось людей».

«Прокурори не пояснюють, як вони прийшли до висновку, що підозри є обґрунтованими. Вони самі цього не розуміють», – сказав він.

Нагадаємо, що 20 березня до дня народження ув’язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом президента у Києві відбулася акція протесту. Під час акції учасники кидали фаєри, петарди і шумові гранати, облили будівлю Офісу фарбою та залишили на її стінах написи («Лох», «Аваков чорт», «Волю політв’язням», «1312», «ACAB»). Також протестувальники розбили скло у дверях будівлі Офісу президента.

У МВС України зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Одного з учасників акції затримали. Пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються у 2 млн гривень.

Заступник очільника МВС України Антон Геращенко вважає, що лозунги, які використовували активісти під час акції протесту на Банковій є «профашистськими».

30 березня Верховна Рада підтримала постанову «Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу президента» під час мітингу на підтримку Сергія Стерненка.

1 квітня Печерський суд Києва відправив під цілодобовий арешт двох підозрюваних у справі щодо хуліганства біля Офісу президента 20 березня – Давида Гаджимурадова та Артема Лісовця. 

Трьом активістам – ветеранам Владу Сорду (Владиславу Гранецькому-Стафійчуку) та Євгену Строканю, а також голові ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Роману Ратушному суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фото: aspi.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY