detector.media
02.04.2021 16:34
Міжнародний центр протидії дезінформації на базі РНБО очолила Поліна Лисенко
Міжнародний центр протидії дезінформації на базі РНБО очолила Поліна Лисенко
Поліна Лисенко працювала в Національному антикорупційному бюро України та Офісі Генерального прокурора.

Міжнародний центр протидії дезінформації на базі РНБО очолила Поліна Лисенко. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Відповідний указ №137/2021 про призначення Лисенко підписав президент України Володимир Зеленський.

«Призначити Лисенко Поліну Олександрівну керівником Центру протидії дезінформації», – говориться в указі.

З відкритих джерел відомо, що Поліна Лисенко (Чиж) у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, у 2019 році отримала ступінь кандидата юридичних наук.

Спеціалізується на питаннях антикорупції, кримінальної юстиції та судової реформи. Працювала в Національному антикорупційному бюро України, Офісі Генерального прокурора та Департаменті інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Укрзалізниці». З 2020 року працювала в неурядовій організації «Офіс простих рішень та результатів», де відповідала за напрямок судової реформи.

Поліна Лисенко згадується в службовому листуванні НАБУ і посольства США, яке у жовтні 2020 року опублікував народний депутат Андрій Деркач.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО створений орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації.

У складі Мінкульту створено ще один орган – Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Очолила його Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру. 31 березня було презентовано основні напрями та принципи роботи Центру. 

Скріншот відео: Офіс простих рішень та результатів/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY