detector.media
28.01.2020 10:42
Питання щодо оренди кінотеатру «Київ» розглядатимуть 6 лютого
Питання щодо оренди кінотеатру «Київ» розглядатимуть 6 лютого
Депутати Київради пропонують розірвати договір з орендарем кінотеатру «Київ» через «несплату орендної плати». Комісія з власності на минулому засіданні не змогла прийняти остаточного рішення, наступна спроба відбудеться 6 лютого.

Про це «Детектору медіа» повідомив голова постійної комісії Київради з питань власності Леонід Антонєнко

«Є проєкт рішення про відмову від договору оренди з "Сінема Центр". Цей проєкт буде розглядатися 6 лютого», – зазначив він.  

Депутати Київради пропонують відмовитися від договору через те, що орендар нібито не сплачував орендну плату і наразі заборгував кошти більше, ніж за три місяці, до того ж кінопокази в приміщенні досі не здійснюються (з проєктом рішення можна ознайомитися тут). У проєкті рішення також указано, що «Сінема Центр» має звільнити приміщення й залишити його в такому стані, в якому надав орендодавець, та оплатити заборгованість у повному обсязі. 

Нагадаємо, що в листопаді 2019 року на виїзному засіданні Київської міської ради у будівлі кінотеатру мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що орендар уже заплатив до бюджету міста більше 9 млн грн і чекає, чи погодиться Комісія знизити орендну плату, доки триватиме капітальний ремонт приміщення (як просила компанія «Сінема-Сіті» ще у вересні), це питання досі розглядається, й КМДА не вважає порушенням договору те, що з тих пір «Сінема Центр» за оренду не платила. 

На засіданні комісії Київради з питань власності 17 грудня було озвучено, що орендар перерахував до бюджету вже 11,7 млн грн. Це, за підрахунками одного з депутатів, більше, ніж за всі роки оренди цього приміщення попереднім орендарем - ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"».

Як писав «Детектор медіа», на початку цього року КМДА не продовжила договір із ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"», який орендував будівлю протягом 20 останніх років.

У квітні пройшов конкурс на право оренди, який виграла компанія «Сінема-Сіті», вона взяла на себе зобов’язання сплачувати понад 2 млн грн на місяць. Але пізніше, у вересні, попросила КМДА зарахувати вартість технічного обстеження будівлі та ремонту й дозволити сплачувати за оренду 550 тис. грн, доки триватимуть роботи

У листопаді було оголошено результати експертизи, проведеної на замовлення нового орендаря, що приміщення кінотеатру є непридатним для використання. На виїзному засіданні 27 листопада Віталій Кличко припустив, що експертам потрібен рік, аби розробити проєкт капітального ремонту будівлі кінотеатру «Київ», а представники «Сінема-Сіті» зазначили, що ремонт може коштувати 60-80 млн грн, але коли запрацює кінотеатр і хто платитиме за його відновлення, вирішено не було.

Фото: Лілія Апостолова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY