detector.media
18.10.2019 11:23
Держдума РФ виявила порушення в BBC, «Голоса Америки» та «Радіо Свобода»
Держдума РФ виявила порушення в BBC, «Голоса Америки» та «Радіо Свобода»
Комісія Держдуми з розслідування іноземного втручання у внутрішні справи РФ нібито виявила порушення російського законодавства з боку іноземних ЗМІ, а саме: «Радіо Свобода», «Настоящее время», «Медуза», російська служба ВВС, «МБХ Медіа» і «Голос Америки».

Про це після засідання 17 жовтня повідомив голова комісії Василь Піскарьов, передає російський «Інтерфакс».

За його словами, зазначені ЗМІ нібито порушили виборче законодавство в день тиші і в день​​голосування – 8 вересня.

Депутати вирішили передати матеріали про це Роскомнадзору і Генпрокуратурі, щоб ті вжили заходів реагування.

Крім того, комісія заслухала журналістські розслідування про іноземне втручання. Зокрема, перед депутатами виступив представник RT у Франції, РІА ФАН представило своє розслідування, виступив представник нової медіагрупи «Патріот», комісія також подивилася сюжет НТВ.

Василь Піскарьов уточнив, що депутати вивчать ці матеріали додатково, оскільки це «журналістське розслідування» і «вимагає додаткової перевірки» шляхом звернення до компетентних органів.

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо, що комісія Держдуми з втручання у внутрішні справи Росії перевірить матеріали «Медузи», «Бі-бі-сі», «Голосу Америки», «Радіо Свобода» і «МБХ медіа». Тоді повідомлялося, що іноземним компаніям відповідно до закону «Про основні гарантії виборчих прав» заборонено брати будь-яку участь у передвиборній агітації. Якщо депутати Держдуми викриють «Медузу», ВВС або будь-яке інше іноземне видання в такій агітації, а правоохоронні органи і суд погодяться з цими претензіями, то виданню загрожує до 30 тис. руб. (11 тис. грн) штрафу, а редакторам і журналістам - до 3 тис. руб. (1,1 тис. грн).

Крім того, 6 серпня 2019 року німецька медіакомпанія Deutsche Welle відкинула закиди МЗС Росії та речниці відомства Марії Захарової в нібито втручанні у внутрішні справи РФ. Зокрема, російська сторона звинуватила німецького мовника у «закликах до протестів у Москві». У Deutsche Welle зазначили, що в жодному зі своїх оприлюднених матеріалів чи сюжетів не закликали брати участь у протестах в Росії.

4 вересня голова комісії російської Державної думи з розслідування втручання в справи РФ Василь Піскарьов сказав, що комісія хоче, щоб представник німецької медіакомпанії Deutsche Welle особисто взяв участь в обговоренні з питання щодо втручання у внутрішні справи Росії. Видання можуть позбавити акредитації в Росії, якщо працівник медіакомпанії не прийде на комісію. 
Генеральний директор німецької суспільно-правової медіакомпанії Deutsche Welle Петер Лімбурґ 5 вересня заперечив звинувачення російської сторони на адресу видання у втручанні у внутрішні справи РФ.

24 вересня голова комісії Василь Піскарьов повідомив, що в матеріалах німецького медіахолдингу Deutsche Welle комісія Держдуми угледіла порушення відразу декількох законів. Зокрема, депутати виявили там заклики виходити на неузгоджені з владою мітинги, агітацію під час виборів і виправдання екстремізму. Глава комісії пообіцяв відправити результати депутатської перевірки в Генпрокуратуру, ФСБ, МВС і Роскомнагляд, щоб ці відомства змогли покарати Deutsche Welle.

Фото: TVC.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY