detector.media
14.05.2019 18:21
МІП привітав із 69-річчям засудженого в анексованому Криму журналіста Семену
МІП привітав із 69-річчям засудженого в анексованому Криму журналіста Семену
Міністр інформаційної політики україни Юрій Стець привітав незаконно засудженого в окупованому Криму українського журналіста Миколу Семену з 69-річчям. Пообіцяв, що Крим повернеться до України, а журналіст - до роботи.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Шановний пане Миколо, у цей день традиційно хочу висловити Вам своє захоплення і побажати міцного здоров’я, сили і наснаги у боротьбі за свої права зі злочинною окупаційною "владою" Криму. Ми обов’язково переможемо, Крим повернеться до України, і Ви знову вільно зможете робити справу свого життя – писати правду», - зазначив у своєму привітанні міністр інформаційної політики україни Юрій Стець.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Сам журналіст стверджував, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Згодом суд пом’якшив вирок журналісту в частині додаткового покарання – зменшив строк заборони займатися публічною діяльністю з трьох років до двох.

2 жовтня 2018 року стало відомо, що Миколі Семені не дозволили виїхати з анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва. Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до ОБСЄ та уповноваженого в РФ з прав людини з проханням посприяти виїзду кримського журналіста на лікування до Києва. У ніч з 12 на 13 листопада пану Семені зробили операцію у Криму.

Міністерство інформаційної політики та Міністерство закордонних справ України запропонували кандидатури українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени на премію ЮНЕСКО/Гільєрмо Кано.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY