detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.04.2019 19:38
Нацрада розподілила 28 частот серед місцевих мовників
Нацрада розподілила 28 частот серед місцевих мовників
18 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на 38 частот для місцевого і регіонального мовлення, оголошеного 10 січня.

На конкурс було виставлено 37 ФМ-частот у 16 областях України та одна середньохвильова частота в місті Чернігові. У результаті конкурсу Нацрада розподілила 28 частот у 26 населених пунктах у 15 областях.

Участь у конкурсі взяли 37 компаній, переможцями стали 25 мовників, серед них – 14 приватних компаній і 11 комунальних.

Найбільше частот – три – виграла західноукраїнська регіональна мережа «Львівська хвиля» (ТОВ «ТРК “Львівська хвиля”»), пов’язана з Мирославом Хом’яком – членом Громадської ради при Нацраді: 87,7 МГц у Ковелі Волинської області, 91,7 МГц у Бориславі Львівської області і 98,1 МГц у Цепцевичах Рівненської області. Ця компанія подала найбільше заявок на конкурс – вісім.

Дві частоти виграло, подавши дві заявки, чернігівська інтернет-радіостанція «Свобода ФМ» (ТОВ «ТРК “Свобода.ФМ”»): 100,9 МГц в Ічні Чернігівської області та середньохвильову частоту 1,422 КГц у Чернігові.

По три заявки подали, але по одній частоті виграли такі радіостанції:

По дві заявки подали, але по одній частоті виграли такі радіостанції:

По одній заявці подали та виграли по одній частоті такі радіостанції:

Без частот залишилися такі компанії, які подали по одній заявці:

Підбиття підсумків конкурсу на частоту 103,9 МГц у місті Ладижин Вінницької області Нацрада перенесла на наступне засідання. Спершу члени Нацради проголосували за перемогу радіо «Лада» (ПП «ТРК “Подільські комунікації”»), яке вже мовить на чотирьох частотах у Вінницькій області. Але коли конкурент з «Подільського радіо» (ТОВ «Медіа інвест про») сказав, що сигнал радіо «Лада» з Гайсина покриває Ладижин, члени Нацради вирішили скасувати результати голосування та з’ясувати, чи не складеться ситуація, коли в одному місті на різних частотах мовить одна й та само радіостанція.

Також Нацрада не обрала переможця на частоту 98,5 МГц у Червонограді Львівської області, хоча там конкурували дві радіостанції: «Смарт радіо» (ТОВ «Смарт медіа ессетс») і «Перший західний». Уляна Фещук пояснила, що Нацрада отримала рішення міськради, яка створила комунальне підприємство, але занадто пізно, щоб узяти участь у конкурсі, тому більшістю голосів члени Нацради вирішили залишити частоту на наступний конкурс.

Водночас дві комунальні радіокомпанії Нацрада не допустила до конкурсу, тому що вони не встигли вчасно заплатити конкурсну гарантію. Це – Редакція районного радіомовлення і телебачення Золочівської районної ради і КП «ТРК “Акцент”» з міста Шостка. Члени Нацради порадили цим компаніям ще раз замовити прорахунок вільних частот, оскільки на частоти в Золочеві та Шостці знайшлися переможці.

На вісім частот не знайшлося претендентів, тому там конкурс Нацрада припинила. Тож у резерві Нацради залишилися ФМ-частоти в містах Ковель (Волинська обл.), Володарка, Згурівка (Київська обл.), Добровеличківка (Кіровоградська обл.), Новий Розділ, Старий Самбір (Львівська обл.), Куп’янськ (Харківська обл.), Сміла (Черкаська обл.).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY