detector.media
10.01.2019 20:25
Сенцов закінчив писати роман і очікує його видання цього року - Геращенко
Сенцов закінчив писати роман і очікує його видання цього року - Геращенко
Народна депутатка та перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що отримала листа від українського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в російській колонії.

Про це вона написала у Facebook.

«Олег пише, що продовжує багато працювати, наприкінці грудня 2018 закінчив новий роман. Чекає, що цього року вийде в світ збірка його оповідань, роман і розпочнуться зйомки кіно чи театральна постановка по його сценарію», - зазначила пані Ірина.

Раніше адвокат українського режисера Олега Сенцова - Дмитро Дінзе - повідомив, що його підзахисний не має наміру працювати в колонії.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY