detector.media
10.12.2018 17:00
Олега Сенцова переведуть до загону – тюремники
Олега Сенцова переведуть до загону – тюремники
Управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) в Ямало-Ненецькому автономному окрузі стверджує, що в українського режисера Олега Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям, його буде переведено з медичної частини до загону

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-бюро управління.

«Відповідно до рекомендацій лікаря його буде переведено з медичної частини установи до загону для подальшого відбування покарання. Контроль за станом його здоров'я буде продовжено згідно з вказівками лікарів-фахівців цивільної охорони здоров'я», – йдеться в прес-релізі.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY