detector.media
22.11.2018 12:20
У Криму журналісту Семені зробили операцію
У Криму журналісту Семені зробили операцію
У Сімферопольській міській клінічній лікарні №7 кримському журналісту Миколі Семені зробили операцію

Про це пише «Крим.Реалії».

Повідомляється, що вдень 12 листопада Микола Семена відчув різкі болі в області живота. Лікар «швидкої допомоги» поставив йому діагноз «гострий живіт», і журналіста доставили в лікарню. Хірурги після дослідження поставили діагноз «гострий холецистит», вони виявили в журналіста проблеми з жовчним міхуром і запалення черевної порожнини.

У ніч з 12 на 13 листопада пану Семені під час тригодинної операції видалили жовчний міхур і каміння з жовчовивідних шляхів. 21 листопада лікарі його зі стаціонарного лікування. Наразі він перебуває під наглядом лікарів за місцем проживання.

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що українському журналісту Миколі Семені не дозволили виїхати з анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва. Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до ОБСЄ та уповноваженого в РФ з прав людини з проханням посприяти виїзду кримського журналіста на лікування до Києва.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Сам журналіст стверджував, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY