detector.media
21.11.2018 17:12
Сенцова не планують переводити у «загін» – адміністрація колонії
Сенцова не планують переводити у «загін» – адміністрація колонії
Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії Анатолій Сак повідомив, що адміністрація колонії в російському місті Лабитнангі наразі не розглядає можливість переведення українського режисера Олега Сенцова на спільний для всіх в’язнів тип тримання

Про це він сказав у Москві 21 листопада, пише «Радіо Свобода».

Омбудсмен стверджує, що стан здоров’я Сенцова «задовільний».

«Стан його задовільний, багато читає, перебуває під постійним наглядом медичного персоналу. Питання про переведення його в загін поки не розглядалося, тому що є певні норми, яких мають дотриматися за станом здоров’я після режиму голодування», – сказав він.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY