detector.media
02.10.2018 20:00
Журналіст Семена ймовірно зможе виїхати з території Криму на лікування в липні 2019 року - адвокат
Журналіст Семена ймовірно зможе виїхати з території Криму на лікування в липні 2019 року - адвокат
Український журналіст Микола Семена зможе виїхати на лікування з території анексованого Росією Криму на материкову частину України в липні 2019 року, якщо задовольнять його клопотання про умовно-дострокове звільнення.

Про це розповів адвокат журналіста Еміль Курбедінов, передає «Крим.Реалії».

За словами захисника, Микола Семена отримав листа від начальника виконавчої служби, в якому той повідомляє, що не уповноважений розглядати його «виїзд за кордон». Таким чином, журналісту залишається чекати на умовно-дострокове звільнення, заявляє адвокат.

«Виходить, що лише в липні закінчується половина терміну умовного засудження. Він може клопотати про умовно-дострокове. Якщо задовольнять, а це робиться через суд, тоді він спокійно зможе виїхати», - сказав Курбедінов.

Як повідомляв «Детектор медіа», 2 жовтня стало відомо, що українському журналісту Миколі Семені не дозволили виїхати з анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до ОБСЄ та уповноваженого в РФ з прав людини з проханням посприяти виїзду кримського журналіста на лікування до Києва.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Сам журналіст стверджував, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY