detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
02.10.2018 16:02
Росія не дозволила Семені виїжджати з Криму на лікування (ДОПОВНЕНО)
Росія не дозволила Семені виїжджати з Криму на лікування (ДОПОВНЕНО)
Українському журналістові Миколі Семені відмовили в дозволі на виїзд з анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посилання на адвоката журналіста Еміля Курбедінова.

«Детектору медіа» адвокат Курбедінов повідомив, що відповідь отримав пан Семена особисто.

«Йому відписалися в інспекції, що вони не уповноважені розглядати питання про його виїзд закордон. Якби і не відмова, але і фактично немає дозволу», – пояснив він.

Зазначимо, що раніше український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до ОБСЄ та уповноваженого в РФ з прав людини з проханням посприяти виїзду кримського журналіста на лікування до Києва.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Сам журналіст стверджував, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY