detector.media
01.10.2018 19:03
Ірина Малихіна про своє звільнення зі «112 Україна»: Наші творчі шляхи розійшлися
Ірина Малихіна про своє звільнення зі «112 Україна»: Наші творчі шляхи розійшлися
Колишня керівниця служби новин телеканалу «112 Україна» Ірина Малихіна прокоментувала «Детектору медіа» своє звільнення словами, що її з каналом «творчі шляхи розійшлися», а сама вона наразі визначається зі своїми подальшими планами.

«Служба новин, за яку не соромно, колеги, з якими драйвово працювалося і досвід, за який вдячна усій команді "112". Але так буває, як пишуть у хрестоматійних біографіях: "А далі їхні творчі шляхи розійшлися". Сподіваюся, не з усіма. Професійні та порядні – обов’язково зустрінемось у нових успішних і цікавих проектах. Чотири роки на "112" були важливими для розуміння – що я можу і чого прагну. І наскільки важливою є енергетика команди. Пішла на підзарядку:) Визначуся з подальшими планами – повідомлю», – так Ірина Малихіна відповіла на запитання про причину звільнення та свої подальші плани.

Як повідомляв «Детектор медіа» 1 жовтня Ірина Малихіна припинила співпрацю з телеканалом «112 Україна». Замість неї керівником служби новин «112 Україна» став Олександр Климов, який працює на каналі з 2013 року.

Нагадаємо, у квітні 2018 року «112 Україна» назвав кінцевим бенефіціаром громадянина Німеччини Едуарда Катца: 99% власності компанії перейшло до його швейцарської фірми АТ «Плірофоріес АГ». А у червні замість Сергія Логунова був призначений новий генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

Низка видань повідомляли, що справжнім власником «112 Україна» з квітня став лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук. Сам політик заперечував цю інформацію.

Як свідчить дослідження «Детектора медіа», з травня по червень 2018 року Віктор Медведчук згадувався у різних програмах каналу частіше, ніж за весь 2017 рік.

22 червня в інтерв’ю «Детектору медіа» Віктор Зубрицький, колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» підтвердив, що ініціював перемови з Катцем щодо продажу каналу. Але не зміг пояснити, у якості кого він вів ці перемовини. На запитання, чому інформація про причетність Віктора Медведчука до каналу з’являється в українських медіа, Зубрицький не відповів.

У серпні програма журналістських розслідувань «Схеми» дослідила, що новий генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський пов’язаний з Віктором Медведчуком, і припустила, що новий власник з Німеччини може бути підставною фігурою. Коментуючи розслідування журналістів, «Детектору медіа» пан Марчевський повідомив, що «вони (матеріали програми "Схеми" - ДМ) взагалі не відповідають дійсності та грубо порушують журналістські стандарти».

Фото: Фейсбук Ірини Малихіної

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY