detector.media
Алена Каракуца
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
29.08.2018 18:30
Промо-кампанія українського фільму, поданого на «Оскар», коштує $50-100 тисяч – АПУ
Промо-кампанія українського фільму, поданого на «Оскар», коштує $50-100 тисяч – АПУ
За словами директора Асоціації продюсерів України Сергія Корзаченка, кампанія з просування стрічки, відібраної Українським Оскарівським комітетом, у Сполучених Штатах Америки потребує фінансування в розмірі $50-100 тисяч.

Сьогодні, 29 серпня, Український Оскарівський комітет на прес-конференції оголосив, що на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» від України претендує стрічка Сергія Лозниці «Донбас», яка набрала 9 балів у результаті голосування членів комітету.

На запитання журналістів про фінансування промо-кампанії стрічки «Донбас» у США заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін відповів, що Держкіно виділить 250 тис. грн. Додавши згодом, що йдеться про українську промо-кампанію. Щодо фінансування просування стрічки за кордоном, рішення буде прийнято згодом.  

Директор Асоціації продюсерів України Сергій Корзаченко, у свою чергу, повідомив, що АПУ сподівається підтримати фільм «Донбас», отримавши державні кошти на його просування в США: «Поки що є можливість підтримати промо української стрічки в США, рішення буде прийматися завтра, будемо обговорювати і захищати цей проект в Українському культурному фонді. Сума поки невідома, але це будуть помітні кошти, аби здійснити цю кампанію».

Як писав «Детектор медіа», проект промо-кампанії претендента України на «Оскар» став одним із фіналістів конкурсу проектів національної співпраці Українського культурного фонду (сектор аудіовізуального мистецтва), набравши 85 балів та посівши 21 місце в загальному рейтингу фіналістів. За повідомленням УКФ, у цій категорії буде профінансовано понад 49 проектів.

Проект було подано на конкурс УКФ Асоціацією продюсерів України, які очікують від держави фінансової підтримки у розмірі 1,5 млн грн.

Також пан Корзаченко додав, що якісна промо-кампанія стрічки, висунутої на «Оскар», коштує $50-100 тисяч.

Як писав «Детектор медіа», кінотеатр «Жовтень» влаштує додатковий тиждень прокату стрічки Сергія Лозниці «Донбас» у зв’язку з висуненням на «Оскар».  

Нагадаємо, цього року у відборі Українського Оскарівського комітету брали участь шість національних стрічок: «Брама» Володимира Тихого, «Вулкан» Романа Бондарчука, «Донбас» Сергія Лозниці, «Кіборги»Ахтема Сеітаблаєва, «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк, «Міф» Леоніда Кантера та Івана Яснія. Прийом заявок тривав з 1 по 15 серпня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY