detector.media
26.08.2018 10:40
Переговори щодо звільнення Сенцова зупинились – Медведчук
Переговори щодо звільнення Сенцова зупинились – Медведчук
Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук повідомив, що, мовляв, через «політичні розборки» між уповноваженими з прав людини Людмилою Денисовою і Тетяною Москальковою «зроблена зупинка» у переговорах щодо звільнення українського політв'язня Олега Сенцова

Про це Медведчук сказав в ефірі програми «Велике інтерв'ю з великим політиком» на телеканалі «112 Україна» 25 серпня.

«Можу вам сказати, що я не знаю хто веде сьогодні переговори за Сенцова. Переговори по Сенцову мною велися кілька місяців тому. І були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається через останні заяви, я можу зробити висновок, що ці переговори не ведуться на сьогоднішній день… Зараз зроблена зупинка. Чому? Тому що почалися політичні розборки між уповноваженими з прав людини Денисовою та Москальковою. Я, наприклад, не вважаю правильнимим те, як веде себе Денисова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик», – сказав він.

Медведчук також додав, що, мовляв, «будь-який тиск на РФ та її керівництво є контпродуктивним і ніякої користі не принесе».

«Звернення і вимоги через міжнародні організації навряд чи вплинуть. Треба вести переговори з Росією, треба пропонувати тих, кого може віддати Україна для того, щоб звільнити тих, свободи яких ми бажаємо», – додав Медведчук.

На запитання ведучого програми Павла Кужеєва, чи приїде Сенцов до України, Медведчук відповів: «Авжеж приїде».

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги звільнення його та інших політв'язнів висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та кінематографістиHuman Rights Watch, Уряд КанадиМЗС ШвеціїДерждеп США, культурні діячі Словаччини та ін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY